Головна » 2012 » Липень » 27 » Святіший Патріарх Кирил — з візитом в Україні. Програма урочистих заходів

Святіший Патріарх Кирил — з візитом в Україні. Програма урочистих заходів

11:57

Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув до Києва

26 липня, Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув із візитом до Києва. Мета приїзду Предстоятеля Руської Православної Церкви – участь в урочистостях із нагоди 20-річчя Предстоятельского служіння Блаженнішого Митрополита Володимира.

Нагадаємо, що урочистості припадають на День Хрещення Русі, день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира та Собор Київських святих. Святкові заходи очолить Святіший Патріарх Кирил.

В аеропорту «Бориспіль» Патріарха зустрічали постійні члени Священного Синоду Української Православної Церкви, вікарії Київської Митрополії та благочинні Київської єпархії.

Одразу після прибуття до столиці України Святіший Патріарх Кирил приїхав до Києво-Печерської Лаври, де на площі коло Ближніх печер його зустрічала братія монастиря на чолі зі Священноархімандритом – Блаженнішим Митрополитом Володимиром – та сотні вірян.

Вітаючи Предстоятеля Руської Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Володимир сказав: «Сьогодні радіє земна Лавра і віримо, що радіє й небесна з приводу Ваших відвідин святої Лаври. Молитва святих угодників Печерських протягом тисячі років наставляла народ, просила молитися, вірити Богу, любити Бога і ближнього. Ви приїхали до нас, щоб возвістити нам ту ж благу звістку про спасіння роду людського, про наші труди і подвиги, на які ми просимо Вашого Першосвятительського благословення. Благословен грядий во ім’я Господнє, ласкаво просимо у нашу святу Лавру, до нашої Церкви. Благословіть весь народ Божий благословенням Першосвятителя на усіляку благу і добру справу, на славу Церкви, на радість Вам, на радість усього віруючого народу».

У свою чергу, Святіший Патріарх Кирил зазначив: «Я хотел бы выразить особую радость, Ваше Блаженство, видя Вас поправившимся – Вы выглядите гораздо лучше, чем когда я Вас видел последний раз. Это вселяет в нас надежду, что Господь дает Вам силы, чтобы Вы продолжали свое служение Церкви и вверенному Вашему архипастырскому попечению благочестивого народа. Хотел бы пожелать от всего сердца крепости духовных и физических сил и помощи Божьей в продолжении того служения, к которому Вас призвал Господь».

Після зустрічі, об 11:00, уже за традицією липневих візитів Патріарха, в Києво-Печерській Лаврі розпочалось чергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви, в якому також бере участь Предстоятель Української Православної Церкви.

Програма урочистих заходів:

26 липня (четвер)

10:00    Святіший Патріарх Кирил прибув до Києва. З аеропорту він прибув до Лаври, де зустрівся з Блаженнішим Митрополитом Володимиром.

11:00    Після цього, уже за традицією липневих візитів Патріарха, в Києво-Печерській Лаврі пройшло чергове засідання Священного Синоду Руської Православної Церкви.

 

27 липня (п’ятниця)

10:00   У п’ятницю зранку Священний Синод продовжить свою роботу. Після засідання планується проведення прес-конференції.

13:00   Молебень на Володимирській гірці.

15:00   Урочиста академія в палаці «Україна» з нагоди 20-річчя Предстоятельського служіння Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Перед початком академії буде показано фільм про те, як змінилася Українська Православна Церква за останні 20 років. 

17:00   Увечері на площі перед Свято-Успенським собором Києво-Печерської Лаври відбудеться Всенощна.

28 липня (субота)

08:30    Зустріч Блаженнішого Митрополита Володимира в Києво-Печерській Лаврі.

08:45    Зустріч Святішого Патріарха Кирила в Києво-Печерській Лаврі.

09:00  На Соборній площі Києво-Печерської Лаври відбудеться Божественна літургія, яку очолять Святіший Патріарх Кирил та Блаженніший Митрополит Володимир. Їм будуть співслужити представники майже 13 з 15 Помісних Православних Церков свiту та весь єпископат УПЦ, а також гості Блаженнішого Митрополита Володимира. 

По матерiалам сайту Православіє в Україні

Фото взято з сайту Фотолiтопис


Переглядів: 1001 | Додав: Administrator

| Рейтинг: 0.0/0