Головна » 2010 » Грудень » 19 » Престольне свято у Св.Миколаївській Церкві

Престольне свято у Св.Миколаївській Церкві

20:11

Память Святителя Миколая завжди в нашій землі є особливим святом: все що є доброго і справедливого у житті християнському ассоціюється із постаттю цього святого. Ревний поборник правди, чистоти віри православної, милосерний захисник бідних і знедолених, покровитель мореплавців і мандрівників, чудотворець- Святитель Миколай користується особливою любовю в нашому народі.
Для міста Василькова Св. Миколай є також особливим покровителем із 1792 року, прикрасою міста. Його архітектурною перлиною є Св.Миколаївський храм. І, якщо бути уважним до дат, то вже через два роки храму виповниться 220.
Цього року, не оминаючи традиції храмування, в рідній сердцю васильківчан церкві велелюдне зібрання підносило свої молитви до угодника Божого Миколая. Звершувалась Божественна літургія, після якої народ вирушив хресною ходою довкола храму.
Порадували всіх присутніх своїм виступом вихованці Недільної школи. Під час святкового дійства лунали слова пісні "Ой хто хто Миколая любить..." І дійсно, він є для люблячих його помічником на всякий час. Особливо цього свята чекають діти, сподіваючись отримати свої подаруночки. Діти що мають батьків, забезпечене життя, можуть отримати іх від рідних. Але наскільки потребують нашої любові і уваги знедолені дітки, що не мають батьків, але отримати подаруночок від святителя Миколая їм хочеться не менше. Із цією благодійною міссією в свято Миколая Гребінківський дитбудинок відвідав благочинний Васильківського району, настоятель Св. Миколаївської церкви о. Андрій Гоєнко, де разом із Головою Васильківської райдержадміністрації В.И. Сабадашем привітав дітей і вручив ім святкові "миколайчики".
Нехай наповнюється наше життя справами добра, а сердце любовю до ближнього.


Переглядів: 601 | Додав: prot-Sergey

| Рейтинг: 5.0/3