Головна » 2010 » Грудень » 13 » Подія

Подія

20:02

В церковному житті Васильківського благочиння відбулася визначна подія: 12 грудня, в неділю, було освячено Хрестовоздвиженський храм у с. Крушинка. Освячення звершив Блаженнійший Володимир, митрополит Київський і всієї України. Його Блаженству співслужили преосвященннійший Пантелеімон, єпископ Васильківський, керуючий справами Київської єпархії, та Преосвященнійший Ілларій, єпископ Макаровський. Після чину освячення, було звершено святкову Божественну літургію. По закінчені якої Його Блаженство привітав настоятеля храму о. Олександра і вручив йому у подарунок хрест із прикрасою, а прихожанам благословенні Митрополитом іконки.

Кратка історія парафії.

Для будь-якої парафії освячення храму є справжнім святом, кінцевим єтапом у великому проміжку часу сердешних молитв і кропітких трудів. Освячення храму є його духовним народженням, Хресто-воздвиженський храм у селі Крушинка має досить цікаву історію:з будовано його було на місці освяченому віковими молитвами: неподалік місця, де зараз знаходиться сучасний храм стояла деревянна церква на честь Св.Миколая іще козацької доби. Вона належала до ансамблю скіта Софіївського монастиря, що розташовувався в цій місцевості. За древніми гравюрами французького мандрівника і етнографа де-Лафлиза, що вивчав культуру і побут нашого народу, можно чітко побачити, що в архітектурному ансамблі цього скіта було два храма. Вочевидь, другий храм був трапезним, на вищезгаданій гравюрі чітко видно, що до храму примикає будівля, що дуже нагадуе трапезну палату. І храм знаходився дуже близько від Миколаївського,майже там де зараз стоїть теперішній Хрестовоздвиженський.  Тож маючи таку багату духовну спадщину і вже достатньо впевнену історію відродження Хрестовоздвижнська церква в селі Крушинка.
Започатковано будівництво цього храму було протоієреєм Романом Барановським, настоятелем св. Михайлівського храму (Жовтнева лікарням у м.Київ) Великі труди і молитви поніс тут колишній настоятель храму блаженної памяті ігумен Серапіон. Не залишилися забутими його старання- теперішній настоятель, отець Олександр із честю продовжує його справу.

Вітаємо о.Олександра та всіх його парафіян із цією радісною подією у житті парафії!!!


Переглядів: 670 | Додав: oRostislav

| Рейтинг: 5.0/1